Hyvää joulua!

Merry Christmas!

Vuodenkierto ja vuotuiset pyhäpäivät on huomioitu myös naistenlehtien ulkoasussa ja sisällöissä. Joulu on Suomessa yksi tärkeimmistä juhlakausista, joka merkitsee monille rentoutumista ja loma-aikaa – mutta myös paljon kiireitä ja erilaisia valmisteluja. Loppuvuodesta lehdet sisältävät jouluisia ruokareseptejä, lahjavinkkejä sekä ohjeita kodin koristeluun.

Myös joulukuussa ilmestyvien numeroiden kansikuvat valmistavat lukijoita tulevaan juhlakauteen. Lehtien kansissa on nähty valokuvia ja piirroksia niin joulukuusista, joulupukeista, tontuista, lahjapaketeista kuin jouluisista kukka-asetelmistakin. Vuosikymmenien aikana usein toistunut ja suosittu teema on ollut lapsi ja joulu.

Ohessa jouluisia kansikuvia Naisten asialla -hankkeen tutkimusajanjaksolta 1960- ja 1970-luvuilta. Toivotamme niiden myötä kaikille oikein rauhallista, rentouttavaa & hyvää joulua! Palaamme tutkimuksen pariin taas ensi vuonna. Luvassa on uusia kiinnostavia blogitekstejä, joten kannattaa seurata, mitä kotisivuilla tapahtuu.

Hyvää joulua!

Uusi Nainen -lehden (1963) mukaan naisten joulu näytti usein tältä. Perhe otti naisen työpanoksen itsestäänselvyytenä, mutta osasi esittää vaatimuksia siitä, mikä kaikki kuului “oikeaan jouluun”.
Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta! Toivoo Naisten asialla -tutkimushanke.

Lapsi ja joulu -teema on ollut vuosikymmeniä kansikuvien klassikkoaihe.

Eeva-lehden kohderyhmää olivat varakkaat keskiluokkaiset kaupunkilaisnaiset.

Uusi Nainen -lehden kannessa poseerasi vuonna 1963 kaksi pientä lasta.

Me Naiset toivotti lukijoilleen hyasintintuoksuista joulua vuonna 1975.
Suomen suosituimpiin naistenlehtiin kuulunut Jaana panosti luksukseen perustamisvuonnaan 1962.
Scroll to Top