Hyvää kesää!

Kuvatoimitus: Anna Niiranen

Toivotamme oheisten kesäisten naistenlehtien kansikuvien myötä kaikille blogin lukijoille mansikanmakuisia & poutaisia kesäpäiviä! Palaamme tutkimuksen pariin jälleen elokuussa. Luvassa on uusia kiinnostavia blogitekstejä, joten kannattaa seurata, mitä hankkeen kotisivuilla tapahtuu.

Tässä on kesä.
Vieressä, yllä ja eessä.
Neilikan terissä telmien.
Mansikan punassa posket.
Ilojaan ilmoille huutaen
lauluna rantarastaan.
Kurotat kätesi vain
ja kas — se on kesää täynnä!

– Uuno Kailas –

Kesä on häiden, kihlajaisten ja perhejuhlien aikaa. Poliitikkoperheen tytär Kukka-Maaria Karjalainen (s. 1952) kihlautui kesällä 1971 bulgarialaistaustaisen liikemiehen Atanas Tilevin kanssa. Kuva: Anna-lehden kuvitusta (1971).
Kesällä myös suomalaiset poliitikot lomailevat. Suomen pitkäaikaisin pääministeri Kalevi Sorsa (1930-2004) poseerasi rennosti Uusi Anna -lehden kannessa yhdessä puolisonsa Irene Sorsan (s. 1928) kanssa. Kuva: Uusi Anna -lehden kuvitusta (1973).
Presidentti Urho Kekkonen (1900-1986) vietti kesälomansa 1972 tuttuun tapaan presidenttien kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa. Kuvattavaksi asettautui myös puoliso Sylvi Kekkonen (1900-1974). Kuva: Uusi Anna -lehden kuvitusta (1972).
Pariisissa työskennellyt malli Irene Karvola söi jäätelöä Me Naiset -lehden kansikuvassa kesällä 1973. Kuva: Me Naiset -lehden kuvitusta (1973).
1970-luvun nouseva tähti, laulaja Tapani Kansa (s. 1949) poseerasi Uusi Anna -lehden kannessa heinäkuussa 1972 yhdessä naisystävänsä, näyttelijä Tuulikki Kuorikosken (s. 1944) kanssa. Kuva: Uusi Anna -lehden kuvitusta (1972).
Auringonoton vaaroista ei vielä puhuttu 1970-luvun naistenlehdissä. Rusketus kertoi menestyksestä ja ulkona vietetystä vapaa-ajasta. Kuva: Anna-lehden kuvitusta (1977).
Miss Suomi ja Miss Universum Anne Pohtamo (s. 1955) oli 1970-luvulla naistenlehtien kansikuvien vakiokasvo. Pohtamo seurusteli 1970-luvulla unkarilaissyntyisen ravintoloitsijan Jacques de la Fontainen kanssa. Pariskunta esiintyi usein aikakauden lehtien sivuilla Kuva: Anna-lehden kuvitusta (1977).
Hyvää kesää! Toivottaa Naisten asialla -hanke. Kuva: Me Naiset -lehden kuvitusta (1970).
Scroll to Top